Het B-fit project is helaas ten einde. Gelukkig kunnen we gebruik maken van de ervaringen die we hebben opgedaan en natuurlijk van de draaiboeken en adressen voor alle sportieve activiteiten. Middels de NSA activiteiten en Margemiddagactiviteiten krijgt B-fit een vervolg. Niet op zo'n grote schaal (subsidie is voorbij), maar op een iets kleinere schaal.

Klik hier voor de flyer voor de slotdag!


Klik hier voor de informatiebrief omtrent de slotdag van 14 juli 2017 op de ijsbaan.


--------Op deze pagina treft u alle informatie over B-fit. Op ons fotoalbum vindt u foto's van de Kick-off, workshop streetdance en meerdere fotoalbums van de pleinspelletjes.

B-Fit is een meerjarig, preventief actieprogramma van de Gelderse Sport Federatie en heeft in Gelderland op verschillende scholen successen behaald om kinderen meer te laten bewegen en het belang van gezonde voeding. B-Fit laat kinderen, ouders én docenten op een unieke manier kennismaken met gezond leven; bewegen en gezonde voeding. Het doel is om kinderen er bewust van te maken dat fit zijn niet alleen goed is, maar dat het vooral ook leuk is om er mee bezig te zijn. Fit is fun!


Perspericht 17 februari 2016 Aftrap B-fit

Klik hier voor het persbericht.


-------------------

Pleinspelletjes

Implementatieplan pauze-activiteiten
 
De B-Fit coach zal 8 weken de kinderen en leerkrachten op het schoolplein begeleiden met behulp van de spelkaarten. De kinderen (her)kennen de spellen van de spelkaarten en ook de leerkrachten zullen te weten komen hoe de spelkaarten werken.
 
Hieronder de opzet hoe de interventie pauze-activiteiten geïmplementeerd gaan worden en met als uiteindelijk doel ook in het schoolbeleid worden opgenomen.  
 
  1. De pauze-activiteiten wordt in gebruik genomen
    • Elke week worden er vier spellen aangeleerd en er staat één spel centraal. Ook wel  “spel van de week” genoemd.
  • Bij de spelkaarten ligt een jaarkalender met daarop aangegeven welk spel er per week centraal staat.
  • De spelkaarten pauze-activiteiten liggen of hangen op een vaste plek binnen school.

Klik hier voor meer informatie over werkwijze pleinspelletjes.

Klik hier voor de planning en voor de overzicht van alle spelletjes die worden aangeboden.